advertentie C&C reclame

BMW en Peugeot-Citroën samen in hybride wagens

Alle nieuwigheden en actualiteit rond het merk zelf

Moderator: P-unit

Plaats reactie
jurgen_s
Pug Driver
Berichten: 9541
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 15:04
Locatie: Zelem City

BMW en Peugeot-Citroën samen in hybride wagens

Bericht door jurgen_s »

bron: www.standaard.be
MÜNCHEN - De autoproducenten BMW en PSA Peugeot-Citroën richten een joint venture op voor de ontwikkeling van onderdelen voor hybride auto’s. De toplui van beide bedrijven hebben daarover een overeenkomst ondertekend, zo werd woensdag meegedeeld.
BMW en PSA krijgen elk een belang van 50 procent in de joint venture BMW Peugeot Citroën Electrification, die in het tweede kwartaal operationeel moet zijn. Het doel is om auto-onderdelen te leveren vanaf 2014.

De beide autoproducenten werken al samen voor de ontwikkeling van motoren.

De samenwerking voor hybride auto’s was in oktober al aangekondigd. De mededingingsautoriteiten moeten de plannen nog goedkeuren.

Via dergelijke allianties proberen autobouwers de tijd en kosten voor de ontwikkeling van nieuwe modellen te beperken. BMW en PSA zijn al partners in de ontwikkeling van benzinemotoren.
Joske
Pug Driver
Berichten: 5320
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 17:31
Locatie: Sint-Huibrechts-Hern
Contacteer:

Re: BMW en Peugeot-Citroën samen in hybride wagens

Bericht door Joske »

Aangezien PSA een nauwe samenwerking met Genral motors beoogt, worden andere samenwerkingsverbanden opnieuw bekeken. Daaronder ook de deal met BMW, waarmee de Fransen eerder gezamenlijk een hybride aandrijflijn wilden ontwikkelen.

Eerder dit jaar maakten PSA, moederbedrijf van Peugeot en Citroën, en General Motors bekend dat men samen gaat werken om kosten te besparen. Die samenwerking is vrij intensief en heeft gevolgen voor andere pacten die de Fransen hebben gesloten met BMW. In samenwerking met de Duitsers zou namelijk een hybride aandrijflijn worden ontwikkeld, maar of dat doorgaat is nog maar de vraag. Vooral de uitspraken van Opel CEO Karl-Friedrich Stracke over de GM-PSA alliantie lijken zeer te doen bij BMW. De Opel topman stelde dat Opel gaat samenwerken met Gefco, de autodistributeur van de Fransen.
“Het is duidelijk dat de alliantie met GM ons partnerschap met BMW verandert”, stelde een woordvoerder van PSA. Ook de Duitsers bevestigen dat de samenwerking tegen het licht wordt gehouden. Mogelijk gaat BMW alleen verder met de ontwikkeling van de hybride aandrijflijn. Een woordvoerder verklaarde tegenover Reuters dat er wordt gezocht naar een manier om PSA uit het project te laten vertrekken. “Wij zullen echter geen betalingen doen”, stelt de woordvoerder. Het uitkopen van PSA door BMW lijkt op dit moment dus geen optie.

Bron: Autoweek.nl
Plaats reactie

Terug naar “Peugeot nieuws - Actualités Peugeot”