advertentie Automotive Group reclame

Nieuwe CEO bij PSA

Alle nieuwigheden en actualiteit rond het merk zelf

Moderator: P-unit

Axel
Pug Driver
Berichten: 3192
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 07:15
Locatie: N 51°03'10,3", E 05°02'57,2"
Contacteer:

Nieuwe CEO bij PSA

Bericht door Axel »

Het laatste nieuws schreef:
Philippe Varin moet Peugeot Citroën uit het slop trekken

PSA Peugeot Citroën rekent op Philippe Varin om de Franse automobieltrots door de economische crisis te loodsen. De vijftiger komt volgende week aan het hoofd van de constructeur die sterk te leiden heeft onder de teruglopende verkoop in de sector.

Staalreus Corus
Philippe Varin verschijnt woensdag voor de eerste keer officieel voor de aandeelhouders van PSA. De voorbije zes weken maakte hij al kennis met de kaderleden, de vertegenwoordigers van het personeel en de fabrieken van de constructeur in Frankrijk en het buitenland.
De 56-jarige Varin stond zes jaar aan het hoofd van de Brits-Nederlandse staalreus Corus. Hij sneed er zonder pardon in de kosten, sloot twee vestigingen en zette 1.150 werknemers op straat. Het gevolg was dat de waarde van het fusiebedrijf vervijfvoudigde. In 2007 werd het voor 7 miljard pond (destijds 10,6 miljard euro) overgelaten aan het Indiase Tata Steel.

Rode cijfers
De eerste bekommernis van de nieuwe topman bij PSA, waar hij Jean-Martin Folz opvolgt, is de financiële structuur van het bedrijf opnieuw gezond maken. In 2008 wist de groep al 1,4 miljard euro te besparen, maar dat moet volgens Varin nog beter kunnen.
Het verlies van het bedrijf beliep 343 miljoen euro in 2008 en ook voor dit jaar worden rode cijfers verwacht.

Ecologische wagens
De komende jaren willen Peugeot en Citroën nog meer inzetten op Oost-Europa, Rusland, China en Zuid-Amerika. Voor wat betreft ecologische voertuigen willen de twee marktleider worden in Europa. In 2011 worden de eerste hybride diesels geïntroduceerd in de Peugeot 3008 en de Citroën DS5. In 2010 moet een eerste elektrische Peugeot van de band rollen, een samenwerking met het Japanse Mitsubishi. (belga/odbs)
Plaats reactie

Terug naar “Peugeot nieuws - Actualités Peugeot”