Evenementen/Evenements 2021


01.08 Openingsrondrit / Randonee d'Ouverture
"Rit van de Lange Max" Koekelareadvertentie Automotive Group reclame

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 2 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Hoe mij te gedragen op het forum
BerichtGeplaatst: do 14 apr 2011, 21:15 

Geregistreerd: zo 09 mei 2010, 09:38
Berichten: 48
Woonplaats: Belgium
Gefeliciteerd: u bent nu een geregistreerde bezoeker van peugeotforum.be!
U kan nu ten volle deelnemen aan het vullen van ellenlange pagina's op deze site... of toch niet?
Misschien toch maar eerst een aantal aanbevelingen alvorens u uw kennis kan verspreiden op het wereldwijde net.

1.U wil reageren in een topic. Goed zo. Maar misschien toch tweemaal nadenken alvorens u dit doet. Is uw reactie wel relevant? M.a.w. draagt uw reactie bij tot het doel van het topic? Houd het topic zoals het hoort: on topic.
Onnodig quoten van hetgeen andere gebruikers hebben neergepend hoort daar ook bij. Quote daarom enkel wanneer nodig, niet als u een reactie plaatst direct na de post van iemand anders en quote vooral geen foto's. Dit laatste is enkel goed voor onze provider vermits we de trafiek van de site hiermee naar gigantische proporties brengen.
Hetzelfde geldt trouwens voor het opstarten van een nieuw topic. Doet uw nieuw topic er eigenlijk iets toe of dient het enkel om de trafiek van de site naar boven te brengen. Indien u kiest voor de laatste optie, kan u misschien beter niets posten.

2. U wil een smiley gebruiken in een topic. Goed zo. Maar wees dan wel duidelijk in het gebruik van die smiley. Een forum is sowieso al een discussie tussen meerdere personen waar gelaatsuitdrukkingen ontbreken. Het juist (of net niet) gebruiken van een smiley is daarom zeer belangrijk in het tonen van de onderliggende toon in uw antwoord. Gebruikt u de emoticons fout, dan zullen andere gebruikers uw reactie fout inschatten. De keerzijde van de medaille noodzaakt me ook te vermelden dat het volkleuren van uw topic met emoticons evenmin helpt en u snel aanzien zult worden als een vervelende kleuter die graag buiten de lijntjes kleurt.

3. Als u een reactie post, kijk dan eerst of uw Caps lock niet aanstaat. Niets zo vervelend dan roepende mensen op het internet. "ROEPEN? Maar er is toch geen geluid op een forum?", zult u zich afvragen. Toch wel. Als u in hoofdletters schrijft bent u aan het roepen op het internet.
ANDERE FORUMGEBRUIKERS VINDEN DAT AL SNEL IRRITANT EN BOVENDIEN LEEST HET NOG MOEILIJK OOK.

4. Let op uw taalgebruik. Als u graag hebt dat mensen zinvol reageren op uw post of topic, zorg er dan voor dat men u begrijpt. Schrijven in uw lokaal dialect is dan ook totaal nutteloos. Gevolg is dat andere gebruikers gaan schrijven zoals in puntje "3". Dus zinnen zoals: sjeune sjink Jan, kunt u maar best thuis blijven gebruiken, maar niet op een nationaal forum.

5. Probeer foutloos te schrijven. Ok, we moeten niet allemaal mee kunnen doen aan het groot Nederlands dictee, maar enige reflectie op de schrijfwijze van een bepaald woord heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

6. Let op uw zinsbouw. Eigenlijk valt dit samen met puntje "4". Wil men u begrijpen dan is het nodig om een goede zinsbouw te gebruiken alsook uw zinnen te voorzien van de nodige punten en komma's. Doet u dit niet verbaast u dan niet reacties te krijgen die vallen onder puntje "2" en "3".

7. Geef niet teveel persoonlijke informatie vrij. Of hebt u misschien graag volk bij uw thuis over de vloer met minder goede bedoelingen? Geef daarom liever nooit publiekelijk uw gsm-nummer noch een persoonlijk e-mail adres. Wenst u die informatie wel aan iemand te geven, doe het dan liever via PM. Vermeld ook nooit wanneer en waar u op vakantie gaat. Nogmaals, er lezen vaak andere mensen mee die niet onze passie van Peugeot delen en minder goede bedoelingen hebben.

8. Respecteer andere forumgebruikers. Respect geven leidt (meestal) tot respect krijgen.

9. Indien u in een topic om andere forumgebruikers hun mening vraagt, wees dan niet verbaast dat daar ook negatieve reacties zullen tussenzitten. Wilt u liever geen commentaar, vraag dat dan in uw topic (maar dan zult u enkel tegen uzelf praten) ofwel vraagt u maar beter gewoonweg niets.

10. Ga nooit in discussie met een moderator. Een moderator is God niet, want meestal wordt de reactie van een moderator voorafgegaan door een discussie tussen de moderators. Als een moderator uw topic aanpast of u aanmaant iets te doen is het altijd in het belang van het forum. Respecteer de beslissing, slik uw trots in en voer het gevraagde uit.
Mocht u toch nog vragen hebben, stel die dan aan de desbetreffende moderator via PM. Discussies omtrent een beslissing van een moderator draaien altijd in uw nadeel uit, zeker als u die 'oorlog' openlijk probeert te voeren.

11. Gebruik de zoekfunctie. Mogelijk is uw probleem reeds aan bod gekomen. Om die reden willen wij u vriendelijk vragen om eerst even te bladeren in dit gedeelte. Alzo krijgen we geen wildgroei van topics van vaak dezelfde problemen. Mensen die een antwoord hebben op uw probleem, zijn ook geen papegaaien, zij blijven de oplossing niet herhalen. Is er een topic wat u vooruit kan helpen maar u zit nog met vragen, ga dan verder in dit topic. Mensen die na u komen kunnen hier alleen maar beter mee vooruit geholpen worden. Is uw probleem opgelost, geef dan ook een seintje, we worden er allemaal wijzer van. Topics waar geen zinnige antwoorden op komen zullen na verloop van tijd gewist worden.

Zo, nu kan u ten volle genieten van het forum en wij ook van uw reacties. Posten maar!


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Hoe mij te gedragen op het forum
BerichtGeplaatst: do 14 apr 2011, 21:31 

Geregistreerd: zo 09 mei 2010, 09:38
Berichten: 48
Woonplaats: Belgium
Verklaring bij punt 8-9 en 10.

Bepaalde forumgedeeltes, b.v. te koop, even voorstellen ….. hebben richtlijnen staan over hoe te posten, een moderator ziet er op toe dat dit ook zo “ongeveer” gevolgd wordt door de topicstarter.
Wij zijn hier echter niet bij het leger en van Pug Drivers leden tolereren we ook meer.

Foute post’s, ook met o.a. felle kritiek moeten kunnen, maar:
1/Mogen er niet over zijn.
2/Mogen niet slaan op mensen, de club, het forum of bedrijven.
3/Mogen niet slaan op kritiek ( geen kritiek op kritiek, dit is voor moderators om hierop te reageren).
4/Mogen geen aansporing geven aan anderen om te zondigen tegen de regels.

Peugeotforum is een autoforum voor Peugeotliefhebbers, geen forum om geschillen op te lossen, uit te lokken of om een sociaal tekort op te vangen.

Het forum is ook niet volledig open voor publiek, Pug Drivers Belgium leden zien meer dan gergistreerde bezoekers, ook op sommige forumdelen zoals onder andere het Technische gedeelte hebben geregistreerde pas meer schrijfrechten na een x aantal posts.
Voor niet gergistreerde bezoekers zijn er nog meer beperkingen.


Omhoog
   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: