advertentie Automotive Group reclame

Eind in zicht voor open Peugeot’s ???

Alle nieuwigheden en actualiteit rond het merk zelf

Moderator: P-unit

Joske
Pug Driver
Berichten: 5320
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 17:31
Locatie: Sint-Huibrechts-Hern
Contacteer:

Eind in zicht voor open Peugeot’s ???

Bericht door Joske »

Peugeot ziet zich niet verplicht om een vervolg te geven aan de CC-modellen van de 207 en 308, ondanks dat de Franse autobouwer al enkele jaren het cabrioletsegment domineert. “Op dit moment is ons gamma te groot en blijkt het cabrioletsegment te krimpen”, aldus Maxime Picat, merkdirecteur Peugeot tegen Autovisie.
Europees idee

“De cabriolet is ook een te beperkt Europees idee. Opvolgers daarvan lijken me een moeilijke zaak, vanwege het risico dat je een model geforceerd in de markt plaatst. Een specialistisch model moet voldoen aan de vraag van de markt, niet andersom.” Waarmee Picat het zakelijke belang van speciale modellen niet van tafel veegt. “Ik ben na mijn aanstelling meteen naar Peugeot Sport gegaan en heb het uiteindelijke winnende Pikes Peak-project geïnitieerd. De geest van dat sportsucces vind je terug in de RCZ-R.”

Peugeot levert al decennia lang cabriolets’s en heeft een rijke historie als het om open modellen gaat. De huidige modellen 207 CC en 308 CC dateren van respectievelijk 2007 en 2008. Daarvan wordt alleen nog de 308 CC aangeboden, ondanks dat de 207 CC ook nog steeds in productie is.
Plaats reactie

Terug naar “Peugeot nieuws - Actualités Peugeot”