advertentie PDK Pallets reclame

Peueot EX1 snelste op Nurburgring

Alle nieuwigheden en actualiteit rond het merk zelf

Moderator: P-unit

Plaats reactie
Joske
Pug Driver
Berichten: 5320
Lid geworden op: wo 18 jan 2006, 17:31
Locatie: Sint-Huibrechts-Hern
Contacteer:

Peueot EX1 snelste op Nurburgring

Bericht door Joske »

Autoweek.nl schreef:Peugeot deelt een klap uit in het gezicht van de Duitse merken, want het merk met de leeuw heeft het ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring in handen. Het gaat echter wel om het record voor elektrische auto’s: de Franse coureur Stéphane Caillet raffelde de 20,8 kilometer namelijk af in een tijd van 9:01,338 minuten, achter het stuur van een Peugeot EX1.

Caillet klokte tijdens zijn recordpoging een gemiddelde snelheid van 138,324 kilometer per uur. Niet slecht in een volledig elektrische roadster! Hoewel zo’n Peugeot EX1 natuurlijk prima recordmateriaal is, gezien z’n lage gewicht en fikse maximum vermogen van 250 kW (ofwel 340 pk). Door het gebruik van twee elektromotoren heeft de behoorlijk extreme EX1 constant 480 Newtonmeter aan trekkracht ter beschikking, en dankzij twee aangedreven assen blijkt-ie goed overweg te kunnen met de talloze bochten in de ‘Groene Hel’.

Peugeot verklaart dat het ontwikkelingsteam twee dagen bezig is geweest om de ‘auto’ klaar te krijgen voor de recordpoging, in het ontwikkelingscentrum bij Montbéliard. Dat harde werken blijkt de moeite waard, want voorlopig wappert er een klein Frans vlaggetje in de groene Duitse heuvels...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
JordiC
Pug Driver
Berichten: 2117
Lid geworden op: zo 24 jan 2010, 13:29
Locatie: alken city

Re: Peueot EX1 snelste op Nurburgring

Bericht door JordiC »

jiehaa 8)
Spiritus
Berichten: 263
Lid geworden op: zo 21 feb 2010, 17:49
Locatie: Landen

Re: Peueot EX1 snelste op Nurburgring

Bericht door Spiritus »

Vetjes :)
Plaats reactie

Terug naar “Peugeot nieuws - Actualités Peugeot”